Anlita en flyttfirma

Är du på gång att flytta? Tanken på det kan vara överväldigande och det kan vara stressigt att bestämma vem du ska anlita för jobbet. Oavsett om du flyttar i staden eller till en annan stad så kommer det att göra processen så mycket enklare att ha en flyttfirma vid din sida – men hur väljer du rätt? I det här blogginlägget kommer vi att titta på allt från vad det kostar till kundomdömen och ge dig en djupgående guide till vilken typ av flyttfirma som är perfekt för dina behov. Då sätter vi igång!

När man ska välja flyttfirma är kostnaden för flytten en av de första saker man tänker på. Det är viktigt att få en exakt uppskattning från varje företag du överväger så att du kan jämföra dem sida vid sida. Var noga med att diskutera eventuella avgifter som de kan ha utöver deras timpris och vara medveten om eventuella dolda avgifter. När du har en god uppfattning om kostnaden kan du begränsa din sökning till de företag som ryms inom din budget. Jag för min del bad om en offert av den flyttfirma i Lund som jag vände mig till för 3 månader sedan och det var tryggt att veta exakt vad det skulle kosta.

En annan faktor att ta hänsyn till när du väljer flyttfirma är deras nivå av kundservice och recensioner från tidigare kunder. Ta dig tid att läsa igenom kundomdömen på nätet eller be om referenser från företaget för att få en uppfattning om hur de hanterar olika typer av flyttar. Se till att också fråga om deras kundservicepolicy, till exempel vilken typ av hjälp de erbjuder om något går fel under flytten. Har de en nöjd-kund garanti?

Slutligen vill du ta reda på om flyttfirman erbjuder specialiserade tjänster som t.ex. packning och uppackning, möbelmontering m.m.